4 personen     Bereidingstijd: 10 minuten     Kooktijd: 20 minuten

Vegetarische misosoep met paddenstoelen en spinazie

Miso, een traditionele Japanse smaakmaker, is het geheime ingrediënt in deze vegetarische misosoep. Gemaakt van gefermenteerde sojabonen, brengt het een umami-smaakexplosie in je soep. In combinatie met de aardse smaken van paddenstoelen en de frisheid van spinazie, krijg je een hartverwarmende soep die zowel gezond als ongelooflijk smaakvol is.

Deze soep wordt bereid in slechts 30 minuten, waardoor hij ideaal is voor een snelle, voedzame maaltijd op een doordeweekse avond. Bovendien is het een geweldige manier om de vaak over het hoofd geziene voedingsstoffen uit paddenstoelen en spinazie binnen te krijgen, waaronder vitamine D, ijzer en vezels.

Hoewel deze soep op zichzelf al heerlijk is, kan hij ook een fantastisch bijgerecht zijn voor sushi, tempura of een andere Japanse specialiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze vegetarische misosoep met paddenstoelen en spinazie.

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels rode misopasta
  • 200 gram gemengde paddenstoelen (shiitake, oesterzwammen, champignons)
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Garde

Bereidingswijze:
  • Verhit de sesamolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en lente-uitjes toe en fruit ze 2 minuten aan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng het aan de kook.
  • Neem een paar lepels van de hete bouillon en los de misopasta hierin op door te roeren met een garde.
  • Voeg de opgeloste misopasta en sojasaus toe aan de soep. Roer goed door.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken in de soep.
  • Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Proef en voeg zo nodig meer sojasaus of miso toe.
Tips:
  • Je kunt tofu toevoegen voor extra eiwit.
  • Deze soep is het lekkerst als hij direct geserveerd wordt.

Geniet van deze heerlijke, hartverwarmende soep. Smakelijk eten!

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *